ßßß Cookit - przepis na Schab pieczony w cebuli i marchewce

Schab pieczony w cebuli i marchewce

nazwa

Wykonanie

Kruchy i mięciutki schab, otulony cebulą i marchewką w śmietanie. Polecam na rodzinny obiad.
500 g schabu
3 cebule
1 marchew
Pieprz młotkowany z kolendrą
Przyprawa do wieprzowiny
Ostra czerwona papryka
3 łyżki śmietany 18%
0,5 szklanki bulionu
Sól
Pieprz
Olej
Schab kroimy w plastry (około 1,5 cm). Nacieramy dokładnie przyprawą do wieprzowiny, ostrą czerwoną papryką, pieprzem młotkowanym z kolendrą. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę z marchewką i podduszamy. Gdy zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy bulionem i zaciągamy śmietanką. Dokładnie mieszamy. Warzywa ze śmietaną przekładamy na mięso. Pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 50 minut. Pod koniec możemy zdjąć folię aby mięso się zarumieniło.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/04/schab-pieczony-w-cebuli-i-marchewce.html