Wykonanie
Bez dodatku
proszku do pieczenia czy
sody ...Zrobienie ich zajmie Wam na prawdę niewiele czasu.Polecam gorąco przepis!
Składniki:200 g
masła300 g
mąki pszennej100 g
cukru pudru2
żółtkaszczypta
soliWykonanie:
Mąkę przesiewamy, łączymy z
cukrem pudrem,
żółtkami,
solą. Dodajemy posiekane na kawałki
masło i zagniatamy do momentu połączenia się składników. Formujemy kulę i wkładamy ją do lodówki na 1h. Po tym czasie wyjmujemy, rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 3 mm i wycinamy dowolne kształty. Ja dla urozmaicenia sklejałam po 2
ciastka (w jednym wcześniej wycięłam małą dziurkę), i na wierzchnie - to z otworem nakładałam odrobinę
dżemu truskawkowego.
Piec w temp. 175st do uzyskania złotego koloru.