Wykonanie
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/-1627640882.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/1875027530.jpg)
Prosty, podstawowy przepis na kruchutkie, delikatne i wręcz rozpływające się w ustach
spody do babeczek.Mając tak przygotowane bazy możemy puścić
wodze fantazji i przygotować do nich dowolne nadzienia, kremy, polewy czy posypki - tak, aby w domowym zaciszu powstały słodkie mini arcydzieła w postaci uroczych babeczek.
Spody do Babeczek - Składniki: (ok. 20 babeczek)300 g
mąki pszennej150 g
masła (powinno być lekko schłodzone)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/-1860651971.jpg)
3
żółtka65 g
cukru pudrucukier waniliowyszczypta
soli
Spody do Babeczek - Sposób przygotowania:Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut.Po tym czasie formujemy porcje ciasta w wysmarowanych
masłem metalowych foremkach.Pieczemy do momentu zrumienienia brzegów babeczek przez ok. 8 minut w temperaturze 175 -180 stopni.
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/1954372642.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/-390871640.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/-1035757973.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/-90659027.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/-1021942499.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/2084475965.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/599152284.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/152090615.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_08_slash_spody-do-babeczek_9/l/-527978233.jpg)