Wykonanie

rozkoszne podniecenie .przepis na blaszkę 35x24 cmciasto :60 dkg
mąki pszennej3/4 szklanki
cukru2
jajka + 2
żółtka20 dkg
masła3 łyżki
mleka3 łyżki
miodu1
laska wanilii2 łyżeczki
sodywszystkie składniki razem połączyć i zarobić jednolite ciasto, podzielić na trzy części rozwałkować i piec każdą z osobna około 10-15 minut (aż się zarumieni) w temperaturze 180 stopni , na trzecią część ciasta wylać polewę
orzechową przed pieczeniem.


polewa orzechowa :1/2 kostki
masła4 łyżki
cukru2 łyżki
miodu30 dkg posiekanych
orzechów - tutaj laskowe ( rozgnieść lub rozbić na mniejsze kawałki)
Masło pokroić w małą kosteczkę dać do rondelka z innymi składnikami doprowadzić do wrzątku i gotować około 2 minut , następnie gorące wylać na rozwałkowane ciasto i piec według wcześniejszych wskazówek.

krem budyniowy:2 budynie
śmietankowe gotować według przepisu na opakowaniu dodając 1/3 mniej
mleka.Gorący
budyń wylać na wystudzone ciasto.dodatkowo:krem
krówka -
mleko zagęszczone gotowane
czekolada rozpuszczona do dekoracji talerza
wiśnie w
spirytusieNa dole kładziemy ciasto z
budyniem , następny blat ciasta - na niego wylać "
krówkę" i położyć ciasto z
orzechami.

Smacznego :)