Idealna propozycja na śniadanie. Ja zabrałam taką kanapkę do pracy. Oczywiście najlepiej smakuje na ciepło, ale nawet przestudzona była wspaniała. Na podstawie tego przepisu .Składniki:chleb (u mnie pszenno - żytni na zakwasie)gruszkaorzechy włoskiefetamieszanka sałatserek kremowyocet balsamicznyświeża szałwiamasłoWykonanie:Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Rozgrzewamy grill do panini.Gruszkę kroimy w plastry, fetę kruszymy. Kromki chleba smarujemy masłem (od zewnątrz) i serkiem kremowym (od środka). Kładziemy dolne kromki na rozgrzanym grillu. Na rozsmarowanym serku kładziemy plastry gruszki, fetę, sałaty, szałwię i orzechy. Skrapiamy octem balsamicznym i przykrywamy wierzchnią kromką. Zamykamy grill i grillujemy kanapki przez kilka minut.