Wykonanie
Mięso tuńczyka dostarcza do organizmu człowieka kwasów tłuszczowych omega-3. Ich wpływ na zdrowie jest bardzo duży, dlatego ważne by były obecne w codziennej diecie. Ich zadanie to m. in. ochrona przed miażdżycą, tworzeniem zakrzepów, obniżanie poziomu frakcji LDL cholesterolu.Składniki:1 puszka
tuńczyka w kawałkach w sosie własnym1 puszka
kukurydzy1 torebka ugotowanego
ryżu al dente3
jajka na twardo20 dag
startego sera żółtego4
ogórki konserwowemajonezkeczup1/2
kapusty pekińskiejmała
czerwona cebulkaSposób przygotowania:W salaterce układamy warstwy składników:
ryż,
tuńczyk,
jajka, 4 łyżki
majonezu,
kukurydza,
ogórek,
żółty ser,
keczup, poszatkowana
kapusta pekińska. Do dekoracji użyłam poszatkowanej
czerwonej cebulki i listek
natki pietruszki, a napis to
słodka papryka.Smacznego