Wykonanie

A może naszym maluszkom, starszakom biszkopta? Możemy podać je z
kisielkiem, z jabłuszkiem startym lub zjeść same
BiszkoptySkładniki4 średniej wielkości
jaja (najlepiej wiejskie, ekologiczne)10 dag
mąki pszennej5 dag
mąki ziemniaczanej50 gram glukozySposób przygotowaniaKrok 1
Białko oddzielamy starannie od
żółtka. Ubijamy na lśniącą masę wraz z
cukrem. Następnie delikatnie dodajemy
żółtko i powoli
mąkę delikatnie miksując, a najlepiej mieszając szpachelką drewnianą. Następnie łyżką nakładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem ok. 7 minut(trzeba obserwować, żeby się nie przypaliły)VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyPlacuszki z
cukinią na słodko
Wiśniowo-
biszkoptowe ciasto “Mała Mi”Szarlotka z
maślankąPasztet dla najmłodszych alergikówGofry
drożdżowe