Wykonanie
Słodka pianka ze skondensowanego
mleka to bardzo słodziutka chmurka, które rozweseli nie jedną buzię. Można znaleźć się w niebie i przez chwilę pobujać w obłokach. Inne ciasta bez pieczenia:bananowiecsernik na zimnotiramisu3-BIT .

puszka
mleka skondensowanego słodzonego*2
galaretki (malinowa i poziomkowa) + 2 szklanki wrzątku
ciasteczka francuskie (albo
biszkopty)200 ml
śmietanki 36%do ozdoby
maliny z
syropu cukrowegoWstawić puszkę
mleka skondensowanego do zamrażalnika na 30 minut.W
między czasie rozpuścić
galaretki, każdą w szklance wrzątku i zostawić do ostudzenia.Ubić mikserem przez 5 minut
mleko skondensowane, aby się napowietrzyło i podzielić na 2 części.Jedną z części wymieszać z pierwszą
galaretką, a drugą część z drugą
galaretką.Każdą z mas miksować przez 3 minuty.Tortownicę o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wyłożyć
ciasteczkami.Wylać jedną masę, a
potem drugą (a najlepiej na zmianę, będzie ładniej wyglądać - ja zapomniałam o tym).Zostawić na min. 3 godziny do stężenia w lodówce.Przed podaniem ubić
śmietankę na sztywno, wyłożyć na wierzch pianki i ozdobić
malinkami.* najlepiej użyć
mleka niesłodzonego i dodać 4 łyżki
cukru