ßßß
puszka mleka skondensowanego słodzonego*2 galaretki (malinowa i poziomkowa) + 2 szklanki wrzątkuciasteczka francuskie (albo biszkopty)200 ml śmietanki 36%do ozdoby maliny z syropu cukrowegoWstawić puszkę mleka skondensowanego do zamrażalnika na 30 minut.W między czasie rozpuścić galaretki, każdą w szklance wrzątku i zostawić do ostudzenia.Ubić mikserem przez 5 minut mleko skondensowane, aby się napowietrzyło i podzielić na 2 części.Jedną z części wymieszać z pierwszą galaretką, a drugą część z drugą galaretką.Każdą z mas miksować przez 3 minuty.Tortownicę o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wyłożyć ciasteczkami.Wylać jedną masę, a potem drugą (a najlepiej na zmianę, będzie ładniej wyglądać - ja zapomniałam o tym).Zostawić na min. 3 godziny do stężenia w lodówce.Przed podaniem ubić śmietankę na sztywno, wyłożyć na wierzch pianki i ozdobić malinkami.* najlepiej użyć mleka niesłodzonego i dodać 4 łyżki cukru