ßßß
Na małą blachę (ok. 20x20 cm):ciastka pepitkimasa budyniowa:2 budynie śmietankowe3 szklanki mlekaok. 6 łyżek cukru2 szklanki zmiksowanych owoców np. truskawki, maliny, poziomki2 płaski łyżki żelatyny2 galaretki + dowolne owoce na wierzchCiastka układamy na dnie blachy. W 3/4 szklanki zimnego mleka rozprowadzamy budynie. Pozostałe mleko gotujemy ze zmiksowanymi owocami i cukrem (ilość cukru ostatecznie zależy od słodkości użytych owoców). Gdy masa się zagotuje dodajemy rozmieszany proszek budyniowy i mieszamy do ponownego zagotowania masy. Następnie garnek zdejmujemy z ognia dodajemy żelatynę i mieszamy przez chwilę w celu jej rozpuszczenia. Masę pozostawiamy do ostudzenia i wylewamy na ciastka. Na to dowolne owoce i tężejące, wcześniej przygotowane galaretki.