Wykonanie

Witajcie kochani w nowym roku! Po świątecznym i noworocznym objedzeniu oraz zasłodzeniu mam dla Was coś niezwykle przyjemny o orzeźwiający deser. Mianowicie pieczone
owoce pod puszystą pierzyną z kogla-mogla karmelizowane przed podaniem.przepis na dwie porcje
owoce:sok i skórka z 1
cytryny20 g
konfitury różanej100 g
truskawek50 g
rabarbaru80 g
malin50 g
wiśniWszystkie składniki umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec pod przykryciem przez 30 minut w 180 º C. Odstawić do wystudzenia, a następnie schłodzić mocno w lodówce. Gotową
mieszankę owocową wyłożyć na talerzyki lub miseczki.kogel-
mogel:6 łyżeczek
cukru3 łyżki
amaretto3
żółtkaŻółtka ucierać z
cukrem na jasną, puszystą masę. Pod koniec dodać
alkohol i dokładnie połączyć. Otrzymaną masą przykryć
owoce ułożone na talerzykach. Przed podaniem przyrumienić wierzch deseru palnikiem cukierniczym i udekorować nasionami
granatu.Smacznego! :)
