Wykonanie
Dzisiaj proponuje Wam przepis na pyszne smarowidło do
chleba. Połączenie składników to ciekawa mieszanka smakowa. Zrobiłam pierwszy raz ale z pewnością nie ostatni. Krem jest na prawdę dobry, przypomina mi smakiem pasty które można kupić w Biedronce, jednak jest mniej przetworzona i pełna w smaku. Całość robi się bardzo szybko, tak jak i szybko się ją zjada. Na bloga wrzucam tylko te przepisy, które uważam za godne polecenia i tak też jest w tym przypadku. Polecam!

Składniki:2
ogórki konserwowe3 gałązki
natki pietruszki300 gram
topionego serka o smaku naturalnym/śmietanowymmała
cebula2 łyżki
mleka lub
śmietany3 łyżeczki
słodkiej papryki (proszek)Wykonanie:
Ogórki drobno pokroić i odsączyć.
Cebulkę obrać i też drobno posiekać, podobnie postąpić z
natką pietruszki. Wszystkie składniki włożyć do naczynia, dodać
serki,
śmietanę lub
mleko (dzięki niej ucieranie będzie łatwiejsze),
paprykę. Całość utrzeć tak, by składniki połączyły się. To wszystko.

Smacznego!Pozdrawiam.
Kasia R.