ßßß


SkładnikiSzklanka mąki pełnoziarnistej (ja użyłam 3 ziarna)1/2szklanki cukru2 łyżki oleju rzepakowego4 jajkaŁyżeczka proszku do pieczenia400g jagódŁyżka płatków owsianychPrzygotowanieNastaw piekarnik na 180 stopni.Przesiej mąkę – dzięki temu ciasto ładniej wyrośnie. Te pieczone z mąki pełnoziarnistej często wychodzą plaskate – lepiej tego uniknąć. Wszystkie okruszki, które zostaną na sitku dosyp do pozostałej mąki – są bardzo zdrowe!Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem.Dodaj jajka i olej, zmiksuj na gładką masę.Wlej ciasto do foremki wyłożonej mokrym papierem do pieczenia.Na wierzch ciasta wyłóż jagody, delikatnie je dociskając.Posyp płatkami owsianymi.Piecz 50 minut.Smacznego!Zobacz także:JagodziankiJagodzianki z pomarańcząTort jagodowy