Czas przygotowania: 60 min.Koszt: 13 , 50 złDelikatna, ale z pazurem :)Składniki4 duże, sypkie ziemniaki - 1 zł3 filety z udka kurczaka - 6 zł200 g mrożonego szpinaku - 2,5 zł2 cebule - 1 zł100 g sera żółtego - 2 zł4 ząbki czosnku - 1 zł1/4 szklanki mlekasól, pieprzpieprz kajeńskiostra mieszanka przypraw (młynek)słodka paprykazioła prowansalskieolej do smażeniaSposób przygotowaniaCebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaki ugotować i utłuc z gorącym mlekiem. Na formę do zapiekania (u mnie forma do tarty o średnicy 26 cm) wyłożyć cebulę i przykryć ja ziemniakami.Mięso pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawami i 3 łyżkami oleju. Podsmażyć na patelni. Dodać zamrożony szpinak, a kiedy się rozpadnie, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyłożyć na ziemniaki. Na wierzch zetrzeć ser żółty io posypać słodka papryką.Zapiekankę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 25 minut. Smacznego :)Przepis bierze udział w akcji:Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL