Czas przygotowania: 60 min.pyszne mięsko na niedzielny obiad :)Składniki2 kotlety z karkówki20 dkg kapusty kiszonej4 plasterki boczku1 cebula2 pieczarkisól, pieprzsłodka paprykazioła prowansalskie3 łyżki mąkiolej do smażeniaSposób przygotowaniaCebulkę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą sok, pokrojoną kapustę. Podsmażyć aż kapusta zacznie się złocić. Doprawić pieprzem.Karkówkę rozbić, na każdym kotlecie ułożyć boczek, nałożyć farsz i zwinąć roladki. Mąkę wymieszać z przyprawami i panierować roladki.Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, dodać pozostały farsz, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić jeszcze 10 minut.Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i buraczki na occie. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL