ßßß Cookit - przepis na Roladki schabowe ze szpinakiem

Roladki schabowe ze szpinakiem

Wykonanie

Pyszne danie obiadowe, zasmakuje nawet osobom, które nie przepadają za kulinarnymi eksperymentami
Składniki
50 dkg schabu
50 dkg mrożonego szpinaku
10 suszonych pomidorów
1 główka czosnku
300 ml smietany 18%
1 kulka mozzarelli
sól, pieprz
2-3 szklanki bulionu
do panierowania:
mąka
sól, pieprz, słodka papryka
Sposób przygotowania
Schab pokroić na plastry i rozbić. Obsypać solą i pieprzem i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem (około pół główki). Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.
Zamrożony szpinak wrzucić na rozgrzaną patelnię. Wlać 2 łyżi oleju. Smażyć aż szpinak się rozpadnie. Dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Doprawić solą i pieprzem.
Suszone pomidory pokroić wzdłuż na pół. Na każdego kotleta nałożyć po łyżce szpinaku i dwa połówki pomidora. Zwinać w roladkę, obtoczyć w mące z przyprawmi i obsmażyć.
Przełożyć do naczynia do zapiekania. Zalać bulionem i zapiekać pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Pozostały szpinak podgrzać i zalać śmietaną. Zagotować. Doprawić do smaku.
Sos wyłożyć na półmisek, na nim ułożyć roladki. całość posyapć startą mozzarellą.
Smacznego.
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/roladki_schabowe_ze_szpinakiem.htm