Pyszne danie obiadowe, zasmakuje nawet osobom, które nie przepadają za kulinarnymi eksperymentamiSkładniki50 dkg schabu50 dkg mrożonego szpinaku10 suszonych pomidorów1 główka czosnku300 ml smietany 18%1 kulka mozzarellisól, pieprz2-3 szklanki bulionudo panierowania:mąkasól, pieprz, słodka paprykaSposób przygotowaniaSchab pokroić na plastry i rozbić. Obsypać solą i pieprzem i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem (około pół główki). Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.Zamrożony szpinak wrzucić na rozgrzaną patelnię. Wlać 2 łyżi oleju. Smażyć aż szpinak się rozpadnie. Dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Doprawić solą i pieprzem.Suszone pomidory pokroić wzdłuż na pół. Na każdego kotleta nałożyć po łyżce szpinaku i dwa połówki pomidora. Zwinać w roladkę, obtoczyć w mące z przyprawmi i obsmażyć.Przełożyć do naczynia do zapiekania. Zalać bulionem i zapiekać pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.Pozostały szpinak podgrzać i zalać śmietaną. Zagotować. Doprawić do smaku.Sos wyłożyć na półmisek, na nim ułożyć roladki. całość posyapć startą mozzarellą.Smacznego.Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL