ßßß Cookit - przepis na Tarta porowa

Tarta porowa

Wykonanie

Sezon owocowo-warzywny ma się ku końcowi, ale są przecież warzywa, które są dostępne cały rok :)
Składniki
ciasto:
15 dkg mąki
1/2 kostki margaryny Palma z Murzynkiem
2 łyżki gęstej śmietany
duża szczypta soli
nadzienie:
1 duży por
15 dkg boczku
1 serek wiejski
2 jajka
100 ml śmietany
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Z podanych składników przygotować ciasto i wykleić nim natłuszczoną formę na tartę. Wstawić do lodówki.
Pora przeciąć wzdłuż na pół i pokroić. Podsmażyć na maśle. Dodać pokrojony w paseczki boczek, doprawić sola i pieprzem. Smażyć 5 minut. Farsz przełożyć na przygotowane ciasto. Zalać jajkami roztrzepanymi ze śmietaną. Z serka odsączyć nadmiar śmietanki i posypać nim wierzch tarty.
Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/porowa.htm