Wykonanie
Sezon
owocowo-warzywny ma się ku końcowi, ale są przecież warzywa, które są dostępne cały rok :)Składnikiciasto:15 dkg
mąki1/2 kostki
margaryny Palma z Murzynkiem2 łyżki gęstej
śmietanyduża szczypta
solinadzienie:1 duży
por15 dkg
boczku1
serek wiejski2
jajka100 ml
śmietanysól,
pieprzSposób przygotowaniaZ podanych składników przygotować ciasto i wykleić nim natłuszczoną formę na tartę. Wstawić do lodówki.
Pora przeciąć wzdłuż na pół i pokroić. Podsmażyć na
maśle. Dodać pokrojony w paseczki
boczek, doprawić
sola i
pieprzem. Smażyć 5 minut. Farsz przełożyć na przygotowane ciasto. Zalać
jajkami roztrzepanymi ze
śmietaną. Z
serka odsączyć nadmiar
śmietanki i posypać nim wierzch tarty.Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL