Przepis Babci :)SkładnikiBiszkopt:6 jaj1 szklanka cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa:30 dkg orzechów włoskich1 szklanka cukru kryształu1 szklanka mleka1 kostki masła + 1 kostki margarynyDo nasączenia:1/2 szklanki herbaty z cytryną i kieliszkiem wódkiDodatkowo:polewaSposób przygotowaniaZ podanych składnik przygotować biszkopt. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na blaszce 20x35 cm. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 części.Mleko z cukrem zagotować, dodać zmielone orzechy i smażyć 5-10 minut, cały czas mieszając. Wyłączyć gaz pod garnkiem i dodać masło z margaryną. Mieszać do połączenia składników.Biszkopta nasączyć, przełożyć ciepłą masą, udekorować polewą i schłodzić. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL