ßßß Cookit - przepis na Biszkopt z orzechami

Biszkopt z orzechami

Wykonanie

Przepis Babci :)
Składniki
Biszkopt:
6 jaj
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
30 dkg orzechów włoskich
1 szklanka cukru kryształu
1 szklanka mleka
1 kostki masła + 1 kostki margaryny
Do nasączenia:
1/2 szklanki herbaty z cytryną i kieliszkiem wódki
Dodatkowo:
polewa
Sposób przygotowania
Z podanych składnik przygotować biszkopt. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na blaszce 20x35 cm. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 części.
Mleko z cukrem zagotować, dodać zmielone orzechy i smażyć 5-10 minut, cały czas mieszając. Wyłączyć gaz pod garnkiem i dodać masło z margaryną. Mieszać do połączenia składników.
Biszkopta nasączyć, przełożyć ciepłą masą, udekorować polewą i schłodzić. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/biszkopt_z_orzechami.htm