Wykonanie
Jedliście już kiedyś tapiokę ?! Na moim blogu znajdziecie na nią już dwa przepisy – > I, II . Dziś prezentuję Wam kolejny pomysł z udziałem tych drobnych, mięciutkich perełek. Połączenie
gruszki i karobu to jak dla mnie równie idealny duet co grucha z
kakao. Do tego
cynamon oraz nuta
kardamonu . Niezastąpione jesienne aromaty!


karobowy
pudding z tapioki podany z
gurszkącarob tapioca
pudding served with pear

Składniki:4 łyżki perełek tapioki (drobne)szklanka gorącej
wody1/2 szklanki
mleka roślinnego (tu:
migdałowe)kopiasta łyżeczka karobucoś do posłodzenia – tu: łyżeczka melasyszczypta
kardamonucynamongruszka do podaniaTapiokę zalać gorącą
wodą, przemieszać i odstawić na ok. 10-20 min. Po czasie dolać
mleko, dodać resztę składników i gotować do uzyskania gęstej budyniowej konsystencji. Perełki powinny być przeźroczyste. Ostudzić przez chwilę. Następnie przełożyć do dowolnego naczynia np. wysokiej szklanki i podawać z
gruszką oraz
pestkami dyni. Smacznego!Obowiązków mnóstwo, czasu mało. Trzeba to jakoś wszystko ogarnąć. Ważne w tym wszystkim jest by nie przestawać wierzyć. Co najważniejsze, wierzyć w siebie…Udanego dnia!
