Wykonanie
Dawno nic nie piekłam ani nie gotowałam, na prawdę! - nie no ostatnio, rosołek ugotowałam ale to nic trudnego :) Zdecydowanie panuje u mnie brak czasu - doba powinna trwać więcej niż 24h! Kiedy tak w chwilach, kiedy
mogę sobie wzdychnąć to zastanawiam się, kiedy zawitała jesień do Nas, czas mi po prostu ucieka jak piasek
miedzy palcami... - zdecydowanie za szybko. Z racji tego,że dziś a raczej mam kilka dni wolnych w pracy, postanowiłam sobie zagospodarować czas w kuchni, upiekło się ciasto ze
śliwką na kruchym, ulepiłam 70 pierogów i dzień zleciał.. no prawie zleciał, dopiero 16:05 - a za oknem za godzinę będzie szaro, zimno i buro? Zdecydowanie to
pora na ciepłe
herbatki, ciepłe koce, ciepłe skarpetki, a najlepiej żeby obok siedziało drugie 36.6 stopni i grzało. Witaj jesień!

Składniki ciasta: 250 gram
mąki, 3 łyżki
cukru pudru, 5
żółtek, 1 łyżeczka
proszku do pieczenia, 3 szklanki
mąkiDodatkowo: około 1,2 kg
śliwekPolewa: szklanka
cukru pudru, kilka łyżek
soku z cytrynyPrzygotowanie: Zagniatamy ciasto (ja je przygotowałam mikserem, nie miałam siły zagniatać) wykładamy połówki
śliwek, posypujemy kruszonką. Pieczemy około 1h w 175 stopniach. Na całkowicie wystygnięto ciasto, wylewamy
lukier.



Smacznego!