Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca

Ochotę na coś słodkiego bardzo łatwo zaspokoić po przez spożycie
owoców, które w swoim składzie zawierają fruktozę (
cukier).
Owoce możecie mieszać dowolnie z różnymi produktami (bez dodatków
cukru) tworząc przeróżne desery.Dziś połączyłam
maliny z
orzechami,
otrębami i
jogurtem naturalnym. Sporządzenie deseru zajmie Wam tylko kilka chwil, ale nasyci Was na parę godzin.Pamiętajcie, że to Wasze wybory żywieniowe wpływają na Wasze samopoczucie i zrowie !Składniki:
Jogurt naturalny- 5 łyżek
Maliny - 100g
Otręby zbożowe- 2 łyżki (14g)
Migdały- garść (30g)
Orzechy - ok 15gPrzepis:Spód naczynia wyłożyć
malinami, polać
jogurtem, posypać
otrębami,
orzechami i
migdałami. Na wierzchu ułożyć
maliny.B-17 g T-25 g W- 38 g E-369 kcal WW-4

LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]