ßßß Cookit - przepis na Babeczki marchewkowo- bananowe

Babeczki marchewkowo- bananowe

nazwa

Wykonanie

Facebook
Google+
Instagram
Wspolpraca
Składniki:
Mąka pełnoziarnista- 4 kopiaste łyżki
Mąka kukurydziana- 2 kopiaste łyżki
Proszek do pieczenia- 1.5 łyżeczki
Olejek waniliowy- ½ łyżeczki
Cynanom- ½ łyżeczki
Banan- 1 średnia sztuka (170g)
Marchewka- 60 g (1 średnia sztuka)
Jajka- 2 sztuki
Cukier brązowy- ½ szklanki
Przepis:
1.Jajka wbijamy do miski i ucieramy z cukrem i olejkiem waniliowym, następnie dodajemy stopniowo mąkę , cynamon i proszek do pieczenia, wszystko razem miksujemy.
2.Marchew obieramy i ścieramy na tarce, banana kroimy w plasterki i widelcem rozwadniamy na papkę. Marchew i banana wrzucamy do miski i ponownie miksujemy.
3.Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza, do papilotek nakładamy po 2 łyżeczki ciasta i pieczemy w piekarniku przez 20 minut.
Jedna babeczka dostarcza:
B-1,2g T- 0 , 7 g W- 10 g E- 49 , 8 kcal WW- 1
Legenda
B - białko
T - tłuszcze
W - węglowodany
E - energia
WW - Wymiennik węglowodanowy
Łączna liczba wyświetleń
Partnerstwo
O mnie
Marzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.
W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.
Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.
Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie cukru i białej mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)
Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Kontakt:
E-mail: [email protected]
Źródło:http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/09/babeczki-marchewkowo-bananowe.html