Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca

Składniki:
Mąka pełnoziarnista- 4 kopiaste łyżki
Mąka kukurydziana- 2 kopiaste łyżki
Proszek do pieczenia- 1.5 łyżeczki
Olejek waniliowy- ½ łyżeczkiCynanom- ½ łyżeczki
Banan- 1 średnia sztuka (170g)
Marchewka- 60 g (1 średnia sztuka)
Jajka- 2 sztuki
Cukier brązowy- ½ szklankiPrzepis:1.
Jajka wbijamy do miski i ucieramy z
cukrem i
olejkiem waniliowym, następnie dodajemy stopniowo
mąkę ,
cynamon i
proszek do pieczenia, wszystko razem miksujemy.2.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce,
banana kroimy w plasterki i widelcem rozwadniamy na papkę.
Marchew i
banana wrzucamy do miski i ponownie miksujemy.3.Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza, do papilotek nakładamy po 2 łyżeczki ciasta i pieczemy w piekarniku przez 20 minut.Jedna babeczka dostarcza:B-1,2g T- 0 , 7 g W- 10 g E- 49 , 8 kcal WW- 1

LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]