ßßß
Niezwykle puszyste, cudownie bananowe i przy tym bardzo słodkie. Idealne na śniadanie lub przekąskę w pracy. Dobrze smakuję również na zimno.Składniki (w zależności od wielkości banana wychodzi 7-9 racuszków o śr. 6cm):- 1 dojrzały banan- łyżka brązowego cukru- jajko- 3 łyżki płatków owsianych- 3 łyżki mąki kukurydzianej (może być każda inna)- szczypta proszku do pieczeniaPłatki zalewam gorącą wodą (ok. 1cm ponad ich powierzchnię) i odstawiam do całkowitego wchłonięcia wody. Banana rozgniatam widelcem, dodaję resztę składników i dokładnie mieszam. Masa nie musi być (i nie będzie) całkowicie gładka, można pozostawić drobne kawałki banana. Smażę na patelni spryskanej olejem aż będą złocisto-brązowe z każdej strony.
Podaję z cukrem pudrem. Bez dodatkó też świetnie smakują, bo same w sobie są dosyć słodkie.