Wykonanie

Niezwykle puszyste, cudownie
bananowe i przy tym bardzo słodkie. Idealne na śniadanie lub przekąskę w pracy. Dobrze smakuję również na zimno.Składniki (w zależności od wielkości
banana wychodzi 7-9 racuszków o śr. 6cm):- 1 dojrzały
banan- łyżka
brązowego cukru-
jajko- 3 łyżki
płatków owsianych- 3 łyżki
mąki kukurydzianej (może być każda inna)- szczypta
proszku do pieczeniaPłatki zalewam gorącą
wodą (ok. 1cm ponad ich powierzchnię) i odstawiam do całkowitego wchłonięcia
wody.
Banana rozgniatam widelcem, dodaję resztę składników i dokładnie mieszam. Masa nie musi być (i nie będzie) całkowicie gładka, można pozostawić drobne kawałki
banana. Smażę na patelni spryskanej
olejem aż będą złocisto-brązowe z każdej strony.

Podaję z
cukrem pudrem. Bez dodatkó też świetnie smakują, bo same w sobie są dosyć słodkie.
