ßßß Cookit - przepis na Puszyste racuchy bananowe

Puszyste racuchy bananowe

nazwa

Wykonanie

Niezwykle puszyste, cudownie bananowe i przy tym bardzo słodkie. Idealne na śniadanie lub przekąskę w pracy. Dobrze smakuję również na zimno.
Składniki (w zależności od wielkości banana wychodzi 7-9 racuszków o śr. 6cm):
- 1 dojrzały banan
- łyżka brązowego cukru
- jajko
- 3 łyżki płatków owsianych
- 3 łyżki mąki kukurydzianej (może być każda inna)
- szczypta proszku do pieczenia
Płatki zalewam gorącą wodą (ok. 1cm ponad ich powierzchnię) i odstawiam do całkowitego wchłonięcia wody. Banana rozgniatam widelcem, dodaję resztę składników i dokładnie mieszam. Masa nie musi być (i nie będzie) całkowicie gładka, można pozostawić drobne kawałki banana. Smażę na patelni spryskanej olejem aż będą złocisto-brązowe z każdej strony.
Podaję z cukrem pudrem. Bez dodatkó też świetnie smakują, bo same w sobie są dosyć słodkie.
Źródło:http://drozdzowkawwielkimmiescie.blogspot.com/2013/11/puszyste-racuchy-bananowe.html