Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca

Sezon
truskawkowy ruszył pełną parą, na blogach kulinarnych znajdziecie mnóstwo przepisów z wykorzystaniem
truskawek.Ja dziś postanowiłam je dodać do moich ulubionych racuchów ! Przepis jest prosty i pochodzi z "przepiśnika" mojej mamy.Składniki:
Truskawki- 300g
Mąka pszenna- 250g
Mleko- 250ml
Jajko- 1 sztuka
Drożdze instant- 1 opakowanie
Cukier- 1 łyżeczka
Sól- szczyptaPrzepis:1.
Mleko chwilę podgrzać, wszystkie składniki wrzucić do miski i zmiksować na konsystencję
śmietany. Odstawić do wyrośnięcia.2. Patelnię rozgrzać z odrobiną
oleju, nakładać po łyżce ciasta na patelnię, a na nie pokrojone w paski
truskawki, które następnie należy przykryć
ciastem. Smażyć z obu stron.Jeden racuch dostarcza:B-5 , 3 g T-1 , 8 g W-28,5g E- 146 kcal WW-3

'

LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]