Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
białka 2 sztuk
jajka 2 sztuk
cukier 1 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
drożdże 100 gramów
mleko 400 mililitrów
mąka pszenna 400 gramówWykonanie:Do miski przesiać
mąkę, dodać
sól,
cukier,
jajka i
drożdże rozpuszczone w podgrzanym
mleku. Wymieszać wszystkie składniki i wyrobić gładkie jednolite ciasto. Odstawić na 1h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta uformować 2 okrągłe bochenki
chleba, ułożyć na natłuszczonej blaszce, posmarować
białkiem i piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 225 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia Polska
Pieczywo weg.Komentarze:Autor: Domi$ ;-]Data: 2011-11-24Bardzo Smaczny!!! ;) Dziękuje Za Przepis! : DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: