Wykonanie
Roladki drobiowe u Nas w domu goszczą bardzo często i mimo, iż ich głównym wypełnieniem jest mało lubiany
szpinak, to Moi Panowie pochłaniają je w tempie ekspresowym :)Składniki:– 4 pojedyncze
filety z kurczaka– 200g
szpinaku mrożonego ( lub świeżego jeśli ktoś dysponuje takim i woli )– 4 plasterki
sera żółtego– 4 plasterki dowolnej
wędliny– ząbek
czosnku– 1
jajko–
sól, świeżo zmielony
pieprz–
bułka tarta do panierowania– 4 wykałaczkiPrzygotowanie:* Przygotowanie roladek zaczynamy od rozbicia naszych filetów na cienkie kotlety, oraz oprószenia ich
solą i
pieprzem z każdej strony. Zostawiamy na chwilę.*
Szpinak przekładamy do garnka i na małym ogniu rozmrażamy. Dodajemy przeciśnięty
czosnek, doprawiamy
solą,
pieprzem i zostawiamy do przestygnięcia.* Ostudzony
szpinak rozsmarowujemy na całej powierzchni filetów, na to układamy
ser żółty i
wędlinę. Ostrożnie zawijamy i spinamy wykałaczką, by podczas smażenia roladki nam się nie rozwinęły.* Każdą roladkę obtaczamy w rozkłóconym
jajku, oraz
bułce i smażymy na złoty kolor, na niewielkiej ilości
oleju.dania z
kurczaka, dania ze
szpinakiemKategorie: