ßßß
Niedługo lato, a jak lato to grille, pikniki i inne imprezy na świeżym powietrzu :)Musztarda idealna do kiełbasy z grilla. U mnie musi być obowiązkowo, przy boku ketchupu ;)Polecam Wam stworzenie własnej, domowej musztardy. Przygotowanie jej, jest tak banalne, że każdy powinien choć raz, zrobić sobie w domu :)Składniki:6 łyżek gorczycy białej3 łyżki octu z białego wina8-9 łyżek wodyodrobina soli ( na czubku łyżeczki )szczypta cukruPrzygotowanie:Gorczycę zalewamy 3 łyżkami octu i 4 łyżkami wody. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na całą noc.Namoczoną i napęczniałą przez całą noc gorczycę, miksujemy blenderem, dodając po łyżce wody, do uzyskania gładkiej masy/oczekiwanej przez nas konsystencji musztardy.Przyprawiamy do smaku solą, cukrem i ewentualnie ulubionymi przyprawami.♥ Dla ładniejszego efektu, możemy użyć gorczycę jasną i ciemną, pół na pół. Ja niestety nie dostałam nigdzie ciemniej, dlatego jest tylko z białej :)
Kategorie: