Wykonanie
Ostatnio bardzo często podaję musy . Ich zaletą jest bardzo szybki czas przygotowania (około 10 minut) oraz różnorodność. Dziś zapraszam na mus z dodatkiem japońskiej zielonej
herbaty matcha, która w
Kraju Kwitnącej
Wiśni jest popularnym składnikiem deserów ,szczególnie letnich.500 ml
śmietany kremówki 30%200 g
białej czekolady4 płaskie łyżeczki
herbaty matcha
truskawki,
biszkopty (kocie
języki), liście
ziółCzekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej. Do rozpuszczonej
czekolady dodajemy
herbatę matcha i dokładnie mieszamy (tak by nie było grudek). Kremówkę ubijamy. Rozpuszczoną
czekoladę łączymy z kremówką, dokładnie mieszamy. Mus przelewamy do naczyń i wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki (możemy też mus zjeść od razu po przygotowaniu). Przed podaniem mus ozdabiamy
truskawkami,
biszkoptami i listkami
ziół.