ßßß Cookit - przepis na Krem czekoladowy z musem z mango

Krem czekoladowy z musem z mango

nazwa

Wykonanie

Jest ciepło, więc chętnie sięgam po owoce i desery na zimno. Pyszną przekąską na upalne dni jest krem z białej czekolady i mango.
300 ml śmietany kremówki 30%
250 g musu z mango
200 g białej czekolady
liście ziół, biszkopty
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kremówkę ubijamy Rozpuszczoną czekoladę łączymy musem z mango, mieszamy po czym dodajemy kremówkę i znowu dokładnie mieszamy. Krem przelewamy do naczyń i wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki (możemy też zjeść krem od razu po przygotowaniu). Przed podaniem krem ozdabiamy listkami ziół i biszkoptami kocie języczki.
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/krem-czekoladowy-z-musem-z-mango