ßßß Cookit - przepis na Słodkie Kości na Halloween

Słodkie Kości na Halloween

nazwa

Wykonanie

Jadalne kości... Takie smakołyki mogą przypaść do gustu jedynie w Halloweenowy wieczór ;) Kostki to nic innego jak popularne paluszki i pianki marshmallow oblane białą czekoladą.
Słodkie Kostki to łakocie, które mogą zdobić (lub straszyć) na Halloweenowym stole z przekąskami.
ok. 70 g pianek marshmallow
opakowanie paluchów beskidzkich (lub zwykłych paluszków - najlepiej niesłonych)
2 tabliczki białej czekolady (po 100 g)
odrobina śmietanki kremówki 30% (opcjonalnie)
Słodkie Kości na Halloween - Sposób przygotowania:
Każdą piankę przecinamy na 4 części (najlepiej do tego celu użyć nożyczek). Każdego palucha (lub paluszka) przełamujemy na pół. Następnie kawałki marshmallow nabijamy na końce paluchów.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę (gdyby masa okazała się zbyt gęsta możemy połączyć z odrobiną kremówki).
Przygotowane paluszki z marshmallow maczamy w roztopionej czekoladzie i przekładamy na folie spożywczą lub na papier do pieczenia.
"Kości" umieszczamy w zimnym miejscu do całkowitego zastygnięcia czekolady.
źródło inspiracji: zszywka.pl
Źródło:http://www.slodkastrona.com/2014/10/sodkie-kosci-na-halloween.html