Wykonanie
Kremowy sernik z warstwą pysznego
musu czekoladowego. Do zrobienia w pół godziny, pięknie się prezentuje, a lekką kwaskowatość masy serowej osładza nam bogaty i lekki
mus czekoladowy. Wykonanie banalnie proste a efekt zachwycający. Bardzo polecam.
Przepis na spód i sernik znajdziecie tutaj .Składniki na
mus czekoladowy:200g
śmietany kremówki do ubijania - mocno schłodzona100g
czekolady mlecznej (lub gorzkiej jak lubicie)Wykonanie:
Czekoladę rozpuść w kąpieli
wodnej.
Śmietanę ubij na sztywno i dodaj lekko ostudzoną roztopioną
czekoladę, lejąc cienkim strumieniem do
śmietany. Cały czas ubijaj na niskich obrotach.Wyłóż
mus czekoladowy na masę
serową i wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.Jeśli chcesz dodać
owoce, to zrób to tuż przed podaniem.Smacznego!