Wykonanie
            25 grudnia, 2011 by Magdalena Tomaszewska-BolałekLe Nègre to jedno z najlepszych i najprostszych ciast 
czekoladowych. Sposób jego przygotowania jest dziecinnie prosty.Przepis na Le Nègre :200 g 
gorzkiej czekolady200 g 
masła100 g 
cukru4 
jajkaBiałka oddzielamy od 
żółtek i ubijamy z 
cukrem. 
Czekoladę z 
masłem rozpuszczamy. Następnie dodajemy do tej masy 
żółtka i mieszamy. Na koniec idą ubite 
białka. Całość dobrze mieszamy. Przelewamy do formy i pieczemy przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Podobne wpisyParis mon amour – walentynkowe trendy ze stolicy FrancjiCiasto 
czekoladowe – dobra podstawa pod tort angielskiCiasto 
czekoladowe z kajmakową 
bitą śmietanąWielofunkcyjne ciasto 
czekoladoweCiasto z nadzieniem 
czekoladowym i krokantem