Wykonanie
24 listopada, 2015 by Magdalena Tomaszewska-BolałekMałe, pachnące
kajmakiem i
kokosem ciasteczka świetnie sprawdzą się jako przekąska do
kawy lub
herbaty.50 g
mąki pszennej80 g
mąki owsianej50 g
masła1 małe
jajkokajmak
płatki kokosoweDo miski wsypujemy
mąki dodajemy
jajko i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy zimne, drobno pokrojone
masło i szybko wyrabiamy. Kulkę ciasta owijamy w folię spożywczą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie układamy ciasto na arkuszu papieru do pieczenia i przez drugi arkusz rozwałkowujemy ciasto na placek o grubości 5 mm. Przy pomocy foremki wykrawamy
ciasteczka, które pieczemy przez 15-17 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu smarujemy
ciasteczka kajmakiem i posypujemy
płatkami kokosowymi.

Podobne wpisyPlacki pszenno-owsianeCiasto
czekoladowe bez
mąki z kremem kajmakowymCiasto
czekoladowe ze słonym karmelem
Ciastka maślane z
pestkami z dyniBananoffee