Po warzywnej przystawce i aromatycznym daniu głównym z kurczakiem przyszedł czas na deser . Wybrałam danie, które będzie bliskie wielu osobom, a mianowicie marokański budyń . Za sprawą migdałów, wody różanej oraz mąki ryżowej zmienia on swoje oblicze. Przepis pochodzi z książki Food for Friends: Moroccan .500 ml mleka55 g cukru pudru2 łyżki skrobi kukurydzianej1 łyżka mąki ryżowej60 ml wody70 g mączki migdałowej lub siekanych migdałów (ja użyłam migdałów w płatkach)1 łyżka wody różanejMleko wlewamy do rondelka, wsypujemy cukier puder, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. W międzyczasie w miseczce mieszamy wodę ze skrobią kukurydzianą i mąką ryżową. Całość zalewamy gorącym mlekiem. Dokładnie mieszamy trzepaczką po czym ponownie przelewamy do garnka dodajemy migdały (lub mączkę migdałową), mieszamy i gotujemy jeszcze przez krótką chwilę. Dodajemy łyżkę wody różanej, mieszamy po czym zestawiamy z ognia. Rozlewamy do miseczek i po ostudzeniu wstawiamy na około godzinę do lodówki. Podajemy z płatkami migdałowymi, albo płatkami migdałowymi wymieszanymi z cukrem pudrem i cynamonem.