Wykonanie
Domowy wypiek …
chleb pełnoziarnisty! Chrupiąca skórka, mięciutki środek. Proste i szybkie wykonanie! Ulubiony
chleb mojego
męża… bardzo często gości na naszym
stole. Polecam!


Składniki:1 kg
mąki pełnoziarnistej7 g
drożdży instant1/2 łyżeczki
cukru2 łyżeczki
soli800 ml letniej
wodyWykonanie:
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy suche
drożdże,
sól i
cukier. Składniki mieszamy i dolewamy
wody. Ciasto wyrabiamy ręką lub za pomocą miksera z końcówką haka.Odstawiamy na 15 minut.Duża keksówkę smarujemy
olejem. Przekładamy do niej ciasto i odstawiamy na 30 minut, aby ciasto podrosło.Piekarnik nagrzewamy do 220 st. C. wstawiamy
chleb i pieczemy 35-40 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i studzimy na kratce.Smacznego!