Wykonanie
Czyli syberyjska odmiana pierogów z
mięsem, jeżeli ktoś ich jeszcze nie próbował to serdecznie polecam! Moja wersja na pewno Wam zasmakuję.
Składniki na ciasto:2 szklanki
mąki pszennej2
jajka1 łyżeczka
soliodrobina ciepłej
wody (zależy ile
mąka "wypiję")Składniki na ciasto bardzo dokładnie zagnieść i odstawić na około 1 godzinę w ciepłe miejsce.Składniki na farsz:350 gr
mięsa mielonego wieprzowego1 łyżka
natki pietruszkipół szklanki rosołu1/2 łyżeczki
tymiankusólpieprzWszystkie składniki na farsz dokładnie wyrobić. Nie gotować!Lepić pierogi wycinając ciasto bardzo małą szklaneczką, ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem
soli (od 8-10 minut).Ja moje pierożki polałam
masełkiem z dodatkiem
cebulki i
bułki tartej.