ßßß
Cookit - przepis na Sposób przygotowania
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sposób przygotowania
Składniki
Pieczarki
Łopatka
Ser camembert
Szynka
Żółty ser
Jajko
Bułka tarta
Przyprawa do mięs
Sól
Pieprz
Olej
Masło
Wykonanie
Składniki12 dużych
pieczarek
1/4 kg mielonej
łopatki
ser camembert
6 plasterków
szynki
ser żółty
1
jajko
5 łyżek
bułki tartej
przyprawa do mięsa
mielonego
sól
i
pieprz
do smaku2 łyżki
oleju
2 łyżki
masła
1.
Pieczarki
myjemy wycinamy nóżki.2.
Łopatkę
mielimy razem z nóżkami
pieczarek
, następnie podsmażamy na
oleju
. Gdy
mięso
ostygnie wbijamy
jajko
, dosypujemy
bułkę tartą
i przyprawiamy do smaku - wyrabiamy jak na kotlety mielone.3.Plasterki
szynki
przecinamy na pół i w każdy plasterek zawijamy po kawałku
sera camembert
.4.Surowe
pieczarki
faszerujemy roladką
szynki
i
sera
wszystko przykrywamy kulką
mięsa mielonego
, posypujemy
serem żółtym
, układamy w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem
masła
i zapiekamy w piekarniku przez około 20 minut
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,339548663,title,Faszerowane-pieczarki,index.html
Przepisy powiązane
Pieczarki faszerowane
Krokiety z pieczarkami i serem
Kotlety z pieczarek
Krokiety z warzywami
Chrupiące naleśniki z pieczarkami i jajkiem
Składniki powiązane (0)