ßßß
Składniki:200 g gorzkiej czekolady (minimum 70% kakao)100 g kakao w proszku (dobrej jakości)100 g cukru pudru50 g mąki kukurydzianejSzczypta soliPrzepis:Czekoladę umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut. Po tym czasie łamiemy czekoladę na kawałki, umieszczamy w blenderze i miksujemy na "puch". Do czekolady dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie ze sobą (np. pulsacyjnie). Przygotowany proszek przesypujemy do puszki i tam go przechowujemy. Taka ilość wystarczy nam na dłuuugo :)
Przygotowanie gorącej czekolady:Nalej do kubka mleka i przelej je do garnuszka. Do mleka dodaj 2-3 czubate łyżki proszku i gotuj na średnim ogniu ok. 5 minut cały czas mieszając trzepaczką aż czekolada będzie miała gładką konsystencję i zgęstnieje. Gorącą czekoladę podajemy w towarzystwie marshmallows :)

Dzisiejszą gorącą czekoladę przygotowałam z dodatkiem soku z malin z miodem firmy Eterno. Dodałam łyżkę soku na dno kubka, zalałam gorącą czekoladą i wierzch posypałam oczywiście marshmallows. Dzięki temu na końcu mamy jeszcze słodszą niespodziankę :)