Wykonanie

Wybieracie się może na urlop w góry? Nie zapomnijcie zabrać ze sobą
oscypka! Dziś propozycja podania polskiego
oscypka z tropikalnym
ananasem,
rukolą i
szynką parmeńską.Potrzebujemy (na 2 porcje):4-6 plastrów
oscypka o grubości ok 1,5 cmkilka łyżek
dżemu z
ananasakilka łyżeczek
dżemu z
żurawinydwie garstki
rukoli4 plastry
szynki parmeńskiejgrzanki
ziołowe1
jajko2 łyżki
kaszki kukurydzianej2 łyżki
bułki tartejolej do smażenia

Przygotowanie:Przygotowujemy panierkę do
oscypka. W tym celu mieszamy
bułkę tart ą z
kaszk ą kukurydzian ą i obtaczamy talarki
oscypka wcześniej zanurzone w rozbitym
jajku. Smażymy na
oleju po ok 2-3 min z każdej strony, tak aby panierka przyrumieniła się, a
oscypek nie rozpłyn ął.Gotowe. Teraz tylko wystarczy przygotować talerz i przek ąska czeka na skonsumowanie :)

Smacznego! ;-)Tags:
oscypek,
ananas,
oscypek z
ananasem,
dżem ananasowy,smażony
oscypek,panierowany
oscypek,
rukola,
szynka parmeńska,
krewetka.info,
oscypek z
ananasem i
szynką« poprz.nast. »Dodaj komentarz