ßßß
Trafiłam w dziesiątkę!
Składniki:48 sztuk ( 6×8)ciasto - klik300 ml słoik powideł morelowych6 łyżek masła orzechowego z kawałkami orzechów – crunchyPrzygotowanie:Ciasto przygotowujemy wg ww przepisu.Dzielimy je na 6 części.Każdą ( najlepiej kolejno ) wałkujemy w kształt koła i smarujemy powidłami, a u brzegów koła rozprowadzamy po łyżce masła orzechowego i zwijamy rogale.Gotowe układamy na blasze z papierem do pieczenia.Pieczemy przez 10 minut, w temperaturze 180 stopni.Jeśli chcemy aby były bardziej chrupiące przed pieczeniem możemy je posmarować białkiem i obsypać cukrem.
a tutaj ciasto przed chłodzeniem, po wyrobieniu z moim zeszytem z przepisamiPowiązane notki:Ekspresowe świąteczne bułeczki z powidłami i suszoną śliwkąKlasyczna owsianka z masłem orzechowym i jagodamiPączki nadziewane z lukrem 2 ( tłusty czwartek )Najprostrze muffinki babeczki waniliowe z morelami