Wykonanie
Dotychczas rzadko
jadłam kasze na słodko, jednak ostatnio przekonuję się powoli do jaglanej w wersji słodkiej, czy to na śniadanie, czy obiad. Dziś kolej na gryczaną. Spróbowałam i nie zawiodłam się :)Składniki (na 2 porcje):100 g
kaszy gryczanej niepalonej
nektarynkasuszone śliwki,
morele,
jagody goji
orzechy,
ziarna słonecznika (wszystkie dodatki wg uznania)
miód do smaku (dałam 1 łyżkę)Wykonanie:
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, następnie przekładamy do naczynia, w którym możemy ją swobodnie wymieszać z
suszonymi owocami,
miodem i
orzechami. Całość przekładamy na talerze, posypujemy
słonecznikiem (u mnie prażony, ale można go też dodać wcześniej - ja lubię jak jest chrupiący :) ), dodajemy pokrojoną
nektarynkę. Smacznego!