ßßß Cookit - przepis na Owsianka bananowa z budyniem i sokiem i czarnymi porzeczkami

Owsianka bananowa z budyniem i sokiem i czarnymi porzeczkami

nazwa

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Ostatnio pokazywałam Wam klasyczną owsiankę z bananem i budyniem, wersję podstawową możemy jednak urozmaicić, dziś zrobiłam ją sobie z moimi porzeczkami ze słoika, porzeczki mają bardzo dużo witaminy C, więc jest to świetne uzupełnienie błonnikowych płatków i otrębów.
Owsiankę przygotowujemy wg tego przepisu, po czym polewamy ją porzeczkami ze słoiczka, jeśli nie mamy domowych możemy użyć mrożonych owocówowoce wsypujemy do garnka ( klasyczne paczki mają po 450g, zalewamy szklanką wody i dodajemy cukru wg uznania, gotujemy 15-20minut, tak przygotowany sos możemy włożyć do słoików lub zjeść np z sernikiem .
Powiązane notki:
Owsianka bananowa z budyniem waniliowym
Kremowa Owsianka Straciatella
Nocna owsianka na drugie śniadanie!
Owocowa owsianka z konfiturą i syropem daktylowym na zdrowy początek dnia
Nocna owsianka Czekoladowa z sezamem,słonecznikiem i jabłkiem
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2012/11/04/owsianka-bananowa-z-budyniem-i-sokiem-i-czarnymi-porzeczkami