Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Ostatnio pokazywałam Wam klasyczną owsiankę z
bananem i
budyniem, wersję podstawową możemy jednak urozmaicić, dziś zrobiłam ją sobie z moimi
porzeczkami ze słoika,
porzeczki mają bardzo dużo witaminy C, więc jest to świetne uzupełnienie błonnikowych
płatków i
otrębów.
Owsiankę przygotowujemy wg tego przepisu, po czym polewamy ją
porzeczkami ze słoiczka, jeśli nie mamy domowych możemy użyć
mrożonych owoców –
owoce wsypujemy do garnka ( klasyczne paczki mają po 450g, zalewamy szklanką
wody i dodajemy
cukru wg uznania, gotujemy 15-20minut, tak przygotowany sos możemy włożyć do słoików lub zjeść np z sernikiem .Powiązane notki:Owsianka bananowa z
budyniem waniliowymKremowa Owsianka StraciatellaNocna owsianka na drugie śniadanie!Owocowa owsianka z
konfiturą i
syropem daktylowym na zdrowy początek dniaNocna owsianka Czekoladowa z
sezamem,
słonecznikiem i
jabłkiem