Rolada ziemniaczana w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

25 czerwca 2014
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/2 kg. ugotowanych ziemniaków
200 g.pieczarek
3 małe kolorowe papryczki
6 plastrów sera żółtego u mnie Gouda
1 łyżka masła
sól , pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie ugnieść.
Pieczarki obrać wraz z oczyszczoną papryką pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pokrojone warzywa , doprawić , smażyć na rumiano.
Na cieście francuskim rozsmarować ziemniaki ( można odkroić z ciasta 2 cienkie paseczki które posłużą do dekoracji) , na nie położyć plastry sera żółtego oraz resztę warzyw.
Roladę zwinąć w rulon , ( udekorować wierzch odkrojonymi paseczkami robiąc krzyżyki)
Piec ok.35 min.w piekarniku nagrzanym do 18st.
Smacznego
Post navigation
← Jeszcze trochę a wpadniemy w szał grzybowy. Ja postanowiłam sobie już przypomnieć ich fantastyczny smak. Danie syte i bardzo smaczne :)
Przekąska która świetnie sprawdzi się na imprezach czy piknikach na świeżym powietrzu. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/tak-przygotowana-rolede-mozemy-podac-na-wiele-sosobow-na-ciepla-lub-zimna-przystawke-czy-danie-glowne-z-ulubionym-cieplym-sosem-i-salatka-ze-swiezych-warzyw