ßßß Cookit - przepis na Ślimaczki z tortilli z salami

Ślimaczki z tortilli z salami

nazwa

Wykonanie

8 czerwca 2014
Składniki:
3 tortille
100 g. małego pikantnego salami ( jedno opakowanie)
100g. tartego sera żółtego
260g. serka twarogowego z ziołami
parę liści sałaty ( po 1-2 do jednego placka)
1 duży pomidor
1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
1 cebulka dymka
Przygotowanie:
Placki tortilli obficie smarujemy po całości serkiem twarogowym , posypujemy serem żółtym.
Kładziemy po 6-8 plasterków salami , sałatę, ok. łyżki szczypiorku oraz pokrojonego w kostkę pomidora.
Zwijamy dwa boki do środka a następnie w rulon.
Gotowe tortille kroimy w 3-4 cm. paski.
Cebulkę siekamy drobno.
Gotową przystawkę posypujemy resztą szczypiorku oraz cebulką.
Smacznego
Post navigation
← Nie codzienna wersja kotletów mielonych. Delikante lecz z charakterem. Sos barbecue stawia je w całkiem innej odsłonie :)
Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu mięso które bez wahania możemy podać na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/prosta-w-przygotowaniu-i-smaczna-przekaska-do-podanie-na-zimno-idealnie-smakuje-w-polaczeniu-z-sosem-czosnkowym