Wykonanie
Nawet nie tyle szybka, co ekspresowa ;) Pół godzinki i będzie gotowa. Ważne tylko, by
mieć składniki pod ręką, ale o to można zadbać wcześniej: opakowanie
ciasta francuskiego, sos, duszona
cebula którą bez problemu można przez kilka dni przechować w słoiczku, sos kebab-gyros,
ser - niech spokojnie czekają na swój dzień w lodówce.
Składniki :1 płat gotowego
ciasta francuskiegodowolny sos, polecam sos kebab- gyros Folwark5-6 łyżek duszonej
cebuli z
ziołami, TAKIEJkilka łyżek startego
żółtego seraposiekany
szczypiorekPrzygotowanie :Z ciasta wycinam duże kółko (lub pozostawiam je w prostokącie), przekładam ja na blaszkę wyłożoną papierem. Ciasto lekko nakłuwam widelcem, smaruję sosem, wykładam duszoną
cebulę i wszystko posypuję
serem. Na koniec całą pizzę posypuję posiekanym
szczypiorkiem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C (góra-dół) na 25 minut.