ßßß
Koktajl jest fantastyczny i wszystkim polecam- mleko zmiksowane z avocado daje aksamitny, gęsty napój o maślanym, łagodnym smaku. Podobno Tajlandczycy- bo taką ma proweniencję Sinh to bo- robią go na bazie mleka skondensowanego, ja w celu zmniejszenia kaloryczności skorzystałam ze zwykłego chudego mleka.Składniki:avocado- 2 szt,mleko- 3 szklanki,sok z cytryny- 2 łyżeczki,cukier- 3 łyżki,cynamon- 2 łyżeczki,lód w kostkach- 8 kostekAby cieszyć się smakiem Sinh to bo wystarczy avocado oskrobać ze skórki i wyjąć z niego pestkę. Pokroić owoc w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Wrzucić do malaksera, zalać mlekiem a potem zmiksować razem z kostkami lodu. Posłodzić do smaku- ja dałam mało cukru ale można więcej. Gotowy napój wymieszać i rozlać do szklanek. Z wierzchu posypać cynamonem.Polecam!