Wykonanie

Składniki* 5 łyżek
cukru* 5 łyżek
wody* miąższ z 2
awokado* pół szklanki zimnego
mleka* szklanka
mleka czekoladowego lub kilka łyżek
mleka skondensowanego lub
czekolada roztopiona* skruszony
lódSposób przygotowania:Najpierw robimy prosty
syrop wsypując
cukier do rondla z
wodą. Mieszamy aż
cukier się rozpuści. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy, żeby ostygło. Wyjmujemy miąższ z dwóch
awokado, dodajemy
syrop i miksujemy. Następnie dolewamy zimne
mleko i znowu miksujemy. Do dużych szklanek wsypujemy
lód, wlewamy shake. Następnie do każdej ze szklanek wlewamy ok. pół szklanki
mleka czekoladowego lub dodajemy kilka łyżek
mleka skondensowanego lub roztopioną w kąpieli
wodnej czekoladę.Smacznego! :)