ßßß

I tym razem nie było inaczej, na stołach czekały na nas w gotowości sprzęty Gorenje i masa śnajlepszej jakości wieżych składników. Okazało się, że warsztaty obejmą swoim zakresem kuchnię włoską, a będzie je prowadził przesympatyczny Wojtek Lewandowski
Po wstępnych uprzejmościach, powitaniu i oprowadzeniu nas po showroomie przez przedstawicieli marki Gorenje, zabraliśmy się do dzieła. Wspólnymi siłami przygotowaliśmy:sałatkę z pieczonych buraków z serem gorgonzola i orzechami włoskimi,
pstraga z grzybami i szynką parmeńską,
risotto milanese z szafranem podane z osso-buco z gremolatą cytrynowo-pietruszkową.
Sprawdziło się tutaj powiedzenie, że proste potrawy są zazwyczaj najsmaczniejsze! Zasiedliśmy do stołów i spałaszowaliśmy te przysmaki.Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i z niecierpliwością czekam na kuchnię tajską:)Share the post "Warsztaty kulinarne z Gorenje"


