Wykonanie
Share the post "Warsztaty kulinarne z Gorenje"Jakiś czas temu kilku blogerów zostało zaproszonych do showroomu
marki Gorenje w Ożarowie Mazowieckim. Szczerze mówiąc nie wiedziałam co mnie czeka na miejscu, tym bardziej nie wiedziałam kto też został zaproszony. Jednak na miejscu od razu zobaczyłam znajome twarze blogerów, z którymi często spotykam się na warsztatach kulinarnych.
I tym razem nie było inaczej, na stołach czekały na nas w gotowości sprzęty Gorenje i masa śnajlepszej jakości wieżych składników. Okazało się, że warsztaty obejmą swoim zakresem kuchnię włoską, a będzie je prowadził przesympatyczny Wojtek Lewandowski
Po wstępnych uprzejmościach, powitaniu i oprowadzeniu nas po showroomie przez przedstawicieli
marki Gorenje, zabraliśmy się do dzieła. Wspólnymi siłami przygotowaliśmy:
sałatkę z pieczonych
buraków z
serem gorgonzola i
orzechami włoskimi,
pstraga z
grzybami i
szynką parmeńską,
risotto milanese z
szafranem podane z osso-buco z gremolatą
cytrynowo-
pietruszkową.
Sprawdziło się tutaj powiedzenie, że proste potrawy są zazwyczaj najsmaczniejsze! Zasiedliśmy do stołów i spałaszowaliśmy te przysmaki.Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i z niecierpliwością czekam na kuchnię tajską:)Share the post "Warsztaty kulinarne z Gorenje"