Wykonanie
Share the post "Karmelizowany grapefruit"Genialny w swojej prostocie deser, aż żałuję, że wcześniej nie wiedziałam o takim sposobie podania grapefruita. Szybki, pyszny i co najważniejsze, zdrowy deser. Przygotowuje się go w piekarniku po grillem.Nic prostszego. Polecam!!!Składniki:1 grapefruit, przekrojony na pół2 łyżki
brązowego cukru1/4 łyżeczki mielonego
imbiru1 łyżeczka mielonego
cynamonu1/4 łyżeczki
gałki muszkatołowejszczypta mielonych
goździków1 łyżeczka
mioduPrzygotowanie:Rozgrzej piekarnik do 180 o C i ustaw go funkcję grilla.Połóż połówki grapefruita w żaroodpornym naczyniu.W małej miseczce wymieszaj
cukier,
imbir,
cynamon,
gałkę muszkatołowa i
goździki.Posyp obie połówki grapefruita całością powyższej mieszanki a następnie polej je
miodem.Włóż naczynie bezpośrednio pod grill i piecz do momentu skarmelizowania się
cukru ok. 5-6 minut.Smacznego!
Share the post "Karmelizowany grapefruit"