Wykonanie
            Chłodne zimowe wieczory sprzyjają zwiększonej ochocie na rozgrzewające 
napoje. Mimo, że obecnie nie pijam 
alkoholu zaserwowałam sobie grzane 
piwo, w wersji bezalkoholowej. Pomimo, że 
piwa bezalkoholowe znikomy procent 
alkoholu zawsze mają to jest zupełnie bezalkoholowe, bo 
alkohol po podgrzaniu wyparowuje, więc można pić śmiało!Mężowi zaserwowałam natomiast normalne grzane 
piwo :)

Składniki1 
piwoszczypta 
imbiruszczypta 
gałki muszkatołowej2 szczypty 
cynamonu3-4 szt 
goździków1 łyżka 
miodu1 łyżeczka 
cukruPiwo wlać do garnka i podgrzewać na małym ogniu. Dodać 
przyprawy, 
miód i 
cukier i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. 
Piwo musi być ciepłe, ale nie gorące, nie można 
piwa zagotować, bo wówczas nawet z tego z procentami wyparuje cały 
alkohol.Można do 
piwa wrzucić kawałki 
pomarańczy, dodać mniej 
cukru lub 
przyprawę do piernika, ja jednak podaję przepis na najczęściej goszczącą u nas wersję grzanego 
piwa.

