ßßß
Składnikisurowy boczek, 700 gMarynata:oliwa z oliwek z dodatkiem chili i czosnku, 3 łyżkisos Worcestershire, 1 łyżkaczosnek, 3 ząbkipapryka słodka i ostra wędzona, po 1 i 1/2 łyżeczkisól morska, świeżo mielony czarny pieprz, po 1/2 łyżeczkiSposób przygotowaniaBoczek pokroić w plastry o grubości 1- 1,5 cm.Oliwę wymieszać z sosem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać do oliwy razem z pozostałymi składnikami. Wymieszać.Każdy kawałek boczku obtoczyć dokładnie w marynacie. Przełożyć na talerz. Szczelnie przykryć folią aluminiową. Wstawić do lodówki na 12-24 h.Godzinę przed grillowaniem wyciągnąć z lodówki. Grillować przez 20-25 minut. W połowie tego czasu obrócić mięso na drugą stronę.http://recipesfood.cheapuswebhosting.net/